Welkom bij Erni Bodegraven Haptotherapie

Welkom bij de psychologen in GC Lombok Utrecht

Welkom bij Erni Bodegraven Haptotherapie

Haptotherapie helpt je om het contact met je gevoelsleven te versterken. Wanneer je in je leven problemen ervaart zul je daar vermoedelijk zo snel mogelijk vanaf willen. Je gaat piekeren en zet je wilskracht en doorzettingsvermogen in om je problemen aan te pakken. Doe je dit te eenzijdig dan kan je het contact met je gevoelens kwijt raken.

Aanmelden & vragen

Psychologen GC Lombok Utrecht

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor een kennismakingsgesprek? Vul dan het contactformulier op de website in. Ik beantwoord uw aanvraag zo snel mogelijk.

Huisarts GC Lombok Utrecht

Vragen & contact

Heeft u vragen over mijn praktijk of over haptotherapie voor u kan betekenen? Neem dan telefonisch contact op via 030 - 880 28 47 of stuur een mail.

Wanneer bezoekt u een haptotherapeut?

Hoe meer je in contact staat met wat je voelt hoe beter je jezelf kent en keuzes kunt maken die werkelijk bij je passen. Dat kan er bijvoorbeeld in resulteren dat je communicatie met anderen beter verloopt, dat je adequater met je eigen grenzen om gaat, de ongemakken of pijn in je lichaam kunt dragen of dat je beter weet wat je wilt in je leven.

Een bezoek aan een haptotherapeut kan helpen als:

  • u in privé- en of werk vastloopt.
  • u lichamelijke klachten heeft die niet te goed te verklaren zijn, zoals buikklachten, hoofdpijn, vermoeidheid, etc.
  • u om wilt leren gaan met pijn, verdriet, boosheid en angst.
  • u moeite heeft met contact maken.
  • de gevolgen van traumatische ervaringen u in de weg staan.

Kennismaking

Het eerste consult biedt gelegenheid tot wederzijdse kennismaking. Naar aanleiding van uw hulpvraag geeft de therapeut verder uitleg over de therapie en de behandelduur. Daarna besluit u samen of dit voor u de aangewezen therapie is. Een verwijzing is niet noodzakelijk. Het kan zinvol zijn om met uw huisarts te overleggen. De haptotherapeuten werken samen met de andere psychosociale hulpverleners. De behandeling gaat volgens afspraak.

Over Erni Bodegraven

Ik ben midden jaren 80' begonnen te werken als fysiotherapeut in de revalidatie. Ik werkte met mensen met onvoldoende begrepen lichamelijke klachten zoals chronisch vermoeidheid en chronisch pijn. Daar heb ik de basis gelegd voor mijn huidige werk. Ik ging steeds meer zien hoe emoties en lichamelijk welbevinden elkaar voortdurend wederzijds beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan zo verliefdheid zijn dat je er buikpijn van hebt; piekeren tot je er hoofdpijn van krijgt; blijheid en je sterk voelen; nerveus zijn en steeds naar de wc moeten; boos zijn en een steen op je maag voelen. Ik ging op zoek naar verdieping en scholing hierover en kwam bij de haptonomie terecht.

Erni Bodegraven haptotherapeut Utrecht Lombok

Contactgegevens

Bezoekadres

Gezondheidscentrum Lombok
J. P. Coenstraat 200
3531 HX Utrecht

Tarieven & vergoeding

Meer informatie over vergoedingen vindt u op de website van de Vereniging van Haptotherapeuten (VVH). Op de hun website kunt u zien of uw behandeling geheel of gedeeltelijk door uw zorgverzekeraar vergoed wordt. Klik hier voor meer informatie.