Advies voor als u op reis gaat

In het kort

  • Vraag reisadvies aan via ons formulier. Er worden kosten in rekening gebracht.
  • Vraag minimaal 6 weken voor vertrek uw reisadvies aan.
  • Medicijnen mee op vakantie? Geef dit 4 weken voor vertrek bij uw apotheek.

Wanneer u op reis gaat is het verstandig om u te laten adviseren. In meerdere landen loopt u risico op hepatitis A en B, malaria en andere (tropische) ziekten. Dit geldt vaak voor verdere bestemmingen, maar ook in Turkije, Marokko, Egypte of Kroatië loopt u al meer risico. Gebruikt u medicatie? Ook dan moet u zich goed voorbereiden. Hieronder leggen we alles uit.

Aanvraag reizigersadvies GC Lombok

Reizigersadvies aanvragen

Als u op reis gaat kan de huisarts u hierover advies geven en de benodigde vaccinaties en/of medicatie geven. Aan de hand van het ingevulde aanvraagformulier maakt de huisarts een persoonlijk advies voor uw reis.

Vraag minimaal 6 weken voor vertrek uw reisadvies aan. Dit is nodig omdat de vaccinaties na 14 dagen pas optimaal werken, daarom moeten deze vroegtijdig toegediend worden. De gele koortsprik zetten wij NIET.

Let op: zodra u het formulier indient, worden er kosten in rekening gebracht. Bekijk de prijzen hieronder bij 'Wat kost reizigersadvies'.

Afspraak reizigersadvies GC Lombok

Afspraak bij de huisarts

Na het indienen van het aanvraagformulier wordt u binnen twee weken uitgenodigd voor het reizigersspreekuur. Hier leggen we u alles uit en krijgt u de benodigde medicatie mee en/of vaccineren wij u. Neem als het mogelijk is uw vaccinatieboekje en reisprogramma mee naar de afspraak.

medicatie mee op reis

Medicatie mee op vakantie?

Gaat u langer dan 3 maanden op vakantie, dan kunt u dit aangeven bij de apotheek. De apotheker overlegt met uw huisarts welke middelen worden meegegeven voor tijdens uw vakantieperiode.  Wilt u dit 4 weken voor uw vertrek doorgeven?

Let op: u kunt voor maximaal 6 maanden medicatie aanvragen.

Verboden middelen
Informeer bij uw apotheek of uw medicatie op de opiumlijst staat en u deze mee mag nemen naar uw bestemming.

kosten reizigersadvies GC Lombok

Wat kost reizigersadvies

De kosten voor reizigersadvies bestaan uit de kosten voor het advies van de reizigersconsulent en de kosten voor de vaccinaties en medicatie die u nodig heeft. In 2023 zijn de kosten voor de reizigersconsulent € 58,79.

vergoeding reizigersadvies GC Lombok

Wat wordt vergoed?

Reizigersadvisering behoort niet tot het basispakket van de zorgverzekering. Sommige verzekeraars bieden dit aan in hun aanvullende verzekeringen. Hoe u verzekert bent bepaalt of u wel, geen of een gedeeltelijke vergoeding krijgt. Vraag bij uw verzekering na wat op uw situatie van toepassing is. Daarnaast kunt u ook uw zorgpolis hierop nalezen.