Samen werken aan zorg

Huisarts GC Lombok Utrecht

In ons gezondheidscentrum

In het centrum werken de verschillende zorgverleners en praktijken nauw met elkaar samen. De lijnen zijn kort, waardoor we u als patiënt sneller en beter kunnen helpen. Deze samenwerking gaat verder dan alleen zorg leveren. We willen samen de zorg voor u zo goed en persoonlijk mogelijk inrichten. Daarom overleggen we regelmatig en ontwikkelen we ook gezamenlijke zorgtrajecten, bijvoorbeeld voor mensen met een chronische ziekten. Klik hier voor een overzicht van alle zorgverleners in ons centrum.

Apotheek GC Lombok Utrecht

In de wijk Utrecht-West

Samen met verschillende partners in de buurt organiseren wij activiteiten en projecten op het gebied van zorg en gezondheid. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van onze 'zorgprojecten' in de wijk:

Kansrijke start

Binnen onze wijk werken wij intensief samen om de geboortezorg voor ouders in kwetsbare situaties te verbeteren. De verloskundigen, het buurtteam, het team van de jeugdgezondheidszorg (het consultatiebureau) en de huisartsen informeren elkaar snel bij kwetsbare situaties. Er is regelmatig overleg binnen ons team van ‘Kansrijk Lombok’ en met de gemeente en ziekenhuizen in de buurt. We zorgen er samen voor dat het aantal acute crisis situaties vermindert en dat nog meer kinderen in Lombok een kansrijke start krijgen.

Chronische pijn

Iedereen heeft weleens pijn. Maar als de pijn langdurig is, heeft dat veel invloed op je leven. Je kunt misschien niet meer alles doen, je wordt er somber van of het lukt niet goed om te ontspannen. Onze zorgprofessionals werken samen om al in een vroege fase hulp te bieden. Voor elke patiënt kan dit traject anders zijn. Meestal start de behandeling met een oefenprogramma via de fysiotherapeut. Soms adviseren we daarnaast behandeling bij andere zorgverleners. Meer weten over chronische pijn? Bekijk dan dit filmpje.

Zorgverleners GC Lombok Utrecht

In de stad Utrecht

In Utrecht-stad werken we samen binnen Sterkzorg, een collectief van huisartsen, apothekers en fysiotherapeuten. Met Sterkzorg hebben we als doel om iedereen in Utrecht stad de best mogelijke zorg te bieden. Door regelmatig te overleggen en inzichten te delen kunnen we van elkaar leren en samen de zorg verbeteren. Naast het overleg onderling, wordt binnen Sterkzorg ook regelmatig overlegt met andere zorgorganisaties, de gemeente en zorgverzekeraars. Ons motto: Samen is sterker. Kijk voor meer informatie op: www.sterkz.org.